Poradna Sportop Esprit CT 50

Autor: | Vloženo: 01.01.2017 000 11:32 | Témata: Poradna Sportop Esprit CT 50

Hlášená chyba

Dobrý den, mám doma Esprit CT 50 něco přes dva roky a fungoval bez problému. Teď ale běží cca 9 minut (program rychlé chůze), potom se zasekne a na displeji naskočí chyba E1. Při restartu znovu naběhne, ale už vydrží třeba je 2 minuty a opět naskočí E1. Bohužel stroj již není v záruce a pozáruční servis doma prodejce neposkytuje.
Prosím o radu.
Díky.

  • Fitham s.r.o.

    Fitham s.r.o.

    2. ledna 2017

    Dobrý den, chyba Err1 neznamená přesnou definici příčiny závady. Poukazuje na "závadu" pohonu nebo spodní základové desky/elektroniky. Důležité je, jestli je cítit při chůzi elektro-spálenina. Pokud ne, motor pohonu by měl být v pořádku a pokud se daří po vypnutí/zapnutí stroj znovu rozpohybovat, bude v pořádku pravděpodobně i základová deska. Obojí je umístěno pod plastovým krytem motoru vpředu. V tomto případě se nabízí spíše otázka zanedbané údržby. Prostor motoru je potřeba občas vysát od nahromaděného prachu kvůli chlazení motoru a hlavně je potřeba pravidelně mazat prostor mezi kurtou a došlapovou deskou speciálním gelem: https://www.fitham.cz.... Ten snižuje tření mezi deskou a kurtou. Ze stran nadzvednete kurtu a co nejhlouběji na dvě na tři místa z jedné i z druhé strany aplikovat gel. Ten se pak při chůzi už rozmaže po celé ploše desky. Ve vašem případě se totiž zdá, že motor je přetížený a proto ho elektronika odpojí. Pokud tedy nemažete celé dva roky, doporučuji nejprve řádnou údržbu, pravděpodobně problém vyřeší.


    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Zuzana

      2. ledna 2017 - Zuzana

      Dobrý den, děkuji za rady. Podle vašich rad jsme vysáli motor, ale žádné nečistoty v něm nebyly. Prostor mezi kurtou a došlapovou deskou jsme promazali, ale výsledek žádný. Pás se rozběhne, ale po zatížení se zastaví. Po rozdělání krytu motoru jsme zjistili, že je žhavý. Nebyla by ještě nějaká rada, případně možný servis?
      Děkuji.


    • Fitham s.r.o.

      3. ledna 2017 - Fitham s.r.o.

      Dobrý den, pokud je došlapová deska skutečně pořádně namazaná a motor se stejně přehřívá, pak už je to spíše na návštěvu technika, je možné, že motor už je poškozený jak jste desku nemazali. Se servisem doporučuji se prioritně obrátit na prodejce, kde jste stroj koupila. Pokud by jste neuspěla zkuste náš servis (https://www.fitham.cz/kontakt), něco s tím vymyslí.


    • Zuzana

      3. ledna 2017 - Zuzana

      Mockrát děkuji za ochotu a čas, obrátím se na servis.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.