Poradna Běžecké pásy


Autor: Honza | Vloženo: 18.12.2020 000 02:24 | Témata: Poradna Běžecké pásy

Honza

Porovnání značek

Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda jsou významné rozdíly mezi běžeckými pásy značek NordicTrack, InSportLine, HouseFit a Kettler (případně dalších, které jsou v dále uvedených kriteriích nadprůměrné) u modelů cca kolem 25-30tis. co se týče kvality odpružení, hlučnosti, robustnosti a kvality provedení. (Ostatní věci jako např. max. rychlost, rozměry, max. sklon lze z popisu snadno vyčíst, výše uvedené faktory jsou však hůře měřitelné a tedy je lepší získat představu vzájemným porovnáním strojů.)
Děkuji

  • 18. prosince 2020 - Odpověď partnera sekce Fitham.cz

    Dobrý den, značek je na trhu celá řada, při volbě pásu považuji za jedno z nejdůležitějších hledisek zajištění servisu a náhradních dílů. Servis by měl být zajištěn u zákazníka doma, aby jste v případě poruchy nemusel 80-100 kg stroj rozebírat, balit a připravovat na svoz na servis, jako je to u řady značek běžné. To samé, pokud se jedná o nějakou no-name značku, těžko na ni seženete za 5 let náhradní díl, bude-li potřeba.
    Co se týče kvality, ono dnes je 100% pásů vyráběno na dálném východě, ať už je značka česká, evropská, nebo americká, jde spíše o to v jaké kvalitě je stroj vyroben a jakými je osazen komponenty. Např. vámi zmíněná značka Kettler, která před 5-10 lety patřila k tomu nejlepšímu poslední rok-dva dodává jedny z nejporuchovějších strojů co máme zkušenost.
    Parametry stroje v řadě případů moc nepomáhají, např. mnohem důležitější než udaný výkon motoru je jeho kvalita - kvalitní značkový 1,5HP motor vydrží o hodně více, než no-name 3HP motor z mizerných materiálů. Stejně tak nosnosti pásů si dnes většina značek určuje od oka ... , o robusnosti tedy spíše vypovídá hmotnost stroje.
    Osobně bych tedy vybíral ze značek, které mají nějakou tradici, 10-20 let fungují, jsou na evropském trhu zavedené a je u nich jistota servisu a dílů, tedy např. BH Fitness, Nordictrack, ale klidně i Housefit, či Insportline.
    Volba konkrétního stroje závisí na hmotnostech osob, které jej mají využívat a daném účelu. Pro klasické rodinné využití osob do cca 110kg bych určitě volil z modelů renomovaných značek s "dospělou" běžeckou plochou velikosti min. 50x140 cm a s vahou min. okolo 80-90 kg, konkrétně např. https://bezecke-pasy.heureka.cz..., https://bezecke-pasy.heureka.cz..., https://bezecke-pasy.heureka.cz... apod.. Fitham.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.