Poradna Běžecké pásy


Autor: Martin Masar | Vloženo: 14.09.2017 000 09:30 | Témata: Poradna Běžecké pásy

Martin Masar

Martin Masar

Vyber bezeckeho pasu

Dobry den,

rad bych se zeptal, zdali existuje nejaky bezecky pas, za rozumnou cenu, ktery by zvladl i zatez 200kg. Jde mi samozrejme pouze o chuzi, nikoli o beh. Pocitam, ze ze zacatku by byl pristroj pouzivam na par km kazdy den.

Dival jsem se treba na pristroje typu: ACRA GB5000 apod, ale vse ma jen 180kg, coz nevim, jestli by tyto pristroje vetsi zatez zvladly,alespon nez bych pravidelnou chuzi shodil na 180kg..

Dekuji za rady.

  • Fitham s.r.o.

    Fitham s.r.o.

    14. září 2017

    Dobrý den, ony bohužel nosnosti běžeckých pásů většiny značek nejsou reálné, určují si je sami dovozci, případně velmi optimističtí čínští výrobci. Prodáváme a servisujeme běžecké pásy všech značek už 20 let a mohu vás ujistit, že jakýkoli pás za 20 000 Kč bude mít z dlouhodohého hlediska problémy i s vahami okolo 120 kg, natož víc ať už jejich dovozci tvrdí cokoli.
    Na druhou stranu chápu, že za pás na domu nemůžete dát 150 000 Kč. Osobně bych k tomu tedy přistoupil tak, že bych vybral nějaký rozumně provedený pás za rozumnou cenu a počítal s tím, že u něj při každodenním použití 3-4x týdně budu muset po čase (těžko odhadovat 3-12 měsíců, možná i méně při vaší váze) investovat do servisu. Každopádně bych ale vybíral ze značek u kterých je dovozcem zajištěný servis techniky u zákazníka doma, aby jste pás nemusel při každém problému balit a připravovat k odvozu na servis.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Martin Masar

      15. září 2017 - Martin Masar

      Dobry den,

      diky za reakci.. muzete mi za sebe neco doporucit?
      Prece jenom mate urcite vetsi zkusenosti, nez mam ja.


    • Fitham.cz

      20. září 2017 - Komentář partnera sekce Fitham.cz

      Dobrý den, jak jsem zmínil, držel bych se značek, které zajišťují servis u zákazníka (tím myslím nejen že ho inzerují, ale skutečně reálně provádí, což je bohužel rozdíl) a mají i po pár letech dostupné náhradní díly. Osobně bych při tlaku na cenu zkusil např. pás HOUSEFIT SPIRO 40, který je díky akci za výborné peníze a díly na něj jsou podstatně levnější než např. na KETTLERy, nebo TUNTURI. Je to ale skutečně jen volba z nouze.
      Pokud bych s cenou mohl výš, pak určitě HOUSEFIT Spiro Pro (https://www.fitham.cz...), který je velmi masivní (viz i hmotnost pásu 115 kg) a už určený i na lehce komerční využití s oficiální nosností 170 kg. Máme ho vyzkoušený v nemocnici na obezitologii, kde na něm obdobně těžké osoby chodí. Při každodenním využití 200 kg člověkem ale určitě počítejte po čase se servisem.
      Ať už koupíte jakýkoli pás, absolutně zásadní u těžších osob je jej pravidelně mazat a ideálně používat aspoň trochu náklon, který motoru pomáhá váhu zvládnout (při nastaveném náklonu člověk gravitací jede dolů a motor nemusí tolik zabírat).


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.